Ramen en deuren van topkwaliteit: vind de perfecte balans tussen prijs en kwaliteit


Hoeveel kosten ramen en deuren? Is het mogelijk om ramen en deuren te vinden die een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding bieden? De investering die u doet, hangt af van diverse aspecten: de gekozen materialen, het type beglazing, de afwerking, de grootte van de ramen en deuren, en andere specificaties. Belisol staat voor u klaar met handige richtlijnen om de kosten van uw ramen en deuren te schatten. Bovendien is onze budgetindicator een praktische tool die u kan helpen.

Prijs van ramen en deuren bij nieuwbouw en renovatie

Bij de bouw van een nieuwe woning beslaan de ramen en deuren gemiddeld zo'n 7,5 à 10% van de totale kostprijs (inclusief btw en montage), exclusief de prijs van de bouwgrond.

Tijdens een renovatieproject wijzigt deze verhouding aanzienlijk. Dan vormen nieuwe ramen en deuren doorgaans het grootste deel van uw budget, ongeveer 70%. Maar denk eraan: er zijn diverse renovatiepremies beschikbaar. Vergeet niet om onze subsidietool te raadplegen om na te gaan of u in aanmerking komt voor subsidies.

Waar voor uw geld bij ramen en deuren

Uiteraard variëren de totaalkosten afhankelijk van uw persoonlijke voorkeuren. Zo zal de investering voor nieuwe ramen in een rijwoning doorgaans lager uitvallen dan voor een vrijstaande woning.

Het gekozen materiaal speelt ook een rol. Pvc biedt een voordeligere optie, terwijl aluminium en hout respectievelijk in een hogere prijscategorie vallen.

Bepalen van uw budget voor ramen en deuren

De investering voor uw ramen wordt verder beïnvloed door het soort raam dat u kiest. Vaste ramen zijn bijvoorbeeld economischer dan draai-kiepramen of schuiframen. Hoogwaardige kwaliteitsmaterialen kunnen een hogere initiële investering vergen, maar bieden wel het voordeel van een langere levensduur.

Een ander belangrijk aspect is het isolatievermogen, oftewel de U-waarde van uw ramen en deuren. Een betere isolatiewaarde (met een lagere U-waarde) brengt een hogere aanschafprijs met zich mee, maar resulteert in een aanzienlijke vermindering van uw energiekosten op de lange termijn, wat tot wel 20% kan schelen op uw energiefactuur!

Image description

Gericht advies nodig?

Onze Belisol-adviseurs maken graag een voorstel op maat van uw woning en budget.

Contacteer ons

Welke kleur en stijl passen bij mijn gevel?

We hebben voor jou verschillende stijlen op een rijtje gezet, zodat je makkelijk kan vergelijken.

In de kijker

Dit maakt uw ramen en deuren brandveilig

Grote ramen? Zo houdt u de warmte buiten!

Laat u inspireren door de mooiste realisaties van Belisol