Kleur van ramen en deuren: 5 do’s & don’ts

Kleur van ramen en deuren: 5 do’s & don’ts

U wilt nieuwe ramen en deuren in uw woning. Gaat u voor pvc, aluminium of hout? En in welke kleur wilt u ze? Volg uw hart of de trends! Ook onze Belisol-adviseurs geven u graag persoonlijk advies, want u wilt zeker zijn van uw keuze.

Do: contrasteren met de gevelkleur 

Frederic Boudringhien van Belisol Oudenaarde: “Is de gevel van uw woning in een lichte kleur uitgevoerd, dan zullen donkere ramen hiermee mooi contrasteren."

IMG_3306.JPG.jpg03 (3).jpgBelisol-32 (1).jpgBelisol-41.jpgDSCF2870.jpg

Frederic: "Omgekeerd doen lichte ramen het goed bij een donkere gevel. Bij muren van baksteen is ook de kleur van de voegen bepalend. Wist u dat de voegen 15 tot 25% van de gevel uitmaken?” 

IMG_3306.JPG.jpgBelisol-32 (1).jpgBelisol-deur-7 (1).jpg03 (3).jpgBelisol-41.jpgDSCF2870.jpg

Do: verander van kleur 

Frederic: “Veel klanten willen dezelfde kleur als hun oude ramen. Ik ben van mening dat u gerust mag laten zien dat u nieuwe ramen heeft. Zeker als het gaat om een verbouwing of een aanbouw. Woont u in een tweewoonst? Dan zou ik zeker voor een andere kleur van ramen gaan dan uw buur.” 

Do: zwart of grijstinten 

Frederic: “Elegante zwarte profielen in aluminium zijn momenteel nog steeds een echte hype. Zwart of een andere donkere kleur heeft als voordeel dat de ramen niet opvallen als u van binnen naar buiten kijkt. 

Lobroekstraat9Peer27.jpgIMG_3260.jpgBelisol Holux 001 bewerkt .jpg09 (1).jpg

Frederic: "In een natuurlijke omgeving kunnen zwarte ramen dan weer vrij hard overkomen. Een mooi alternatief dat iets neutraler is, is zwartgrijs of umbra grijs.

JJ5_4679 1 (1).jpgJJ5_4757 (1).jpgCasa_Majo-0208.jpg

"Of het lichtere betongrijs. Toch net iets specialer dan het veel gevraagde steengrijs of kwartsgrijs.” 

david_plas_37969 (1).jpgdavid_plas_37940.jpgPensaert 001.jpg20120625-061b_film 267.jpg20120625-086b_film 267.jpg

Do: combineer kleuren 

Frederic: “U hoeft niet alle ramen en deuren in dezelfde kleur te nemen. Pvc-ramen in papyrus wit met houtnerf kunt u bijvoorbeeld mooi combineren met een houten deur en twee kleine aluminium ramen. Eén van mijn mooiste realisaties, prachtig!” 

Belisol-32 (2).jpgstam_0007 (1).jpgUrnestraat14GroteBrogel01.jpg

Don’t: excentrieke kleuren 

Frederic: “De keuze aan kleuren is bijna eindeloos. Hier raad ik u aan om voorzichtig te zijn met speciale kleuren, zoals geel, paars, rood of turkoois. Met het oog op een doorverkoop houdt u hier best rekening mee. Want allicht vindt een meerderheid uw droomkleur te excentriek.” 

Tip: kunt u zich er maar moeilijk een beeld bij vormen of heeft u inspiratie nodig? Bekijk hier onze referenties. U kunt ook de raamsimulator of deurensimulator proberen om te zien welke kleur van ramen en deuren mooi bij uw gevel zouden passen.

Advies nodig?

Advies nodig?

Wilt u graag advies bij het kiezen van de kleur voor uw ramen en deuren? Vraag raad aan een Belisol-adviseur bij u in de buurt.

Vraag advies

Welke kleur en stijl passen bij mijn gevel?

We hebben voor jou verschillende stijlen op een rijtje gezet, zodat je makkelijk kan vergelijken.

In de kijker

Dit maakt uw ramen en deuren brandveilig

Grote ramen? Zo houdt u de warmte buiten!

Laat u inspireren door de mooiste realisaties van Belisol