De voordelen van zonwerend glas

De voordelen van zonwerend glas

Zonwerend glas, heeft u dat al overwogen? Veel licht in uw woning krijgen via grote ramen is natuurlijk heerlijk. Maar op hete dagen kunt u er wel last van hebben. Want dan verandert de ruimte al vlug in een serre: veel te warm en niet aangenaam om te zitten. We lossen dat probleem makkelijk voor u op met een luifel, Belisol-zonwering of zonwerend glas.

Hoe werkt zonwerend glas?

Zonwerend glas is hoogrendementsglas waarop een laagje metaaloxide werd aangebracht. Die coating van fijne ijzerdeeltjes (FE2O3), maakt het glas minder doorzichtig en reflecteert de zonnestralen gedeeltelijk. Het type metaal en de dikte van de coating bepalen de mate van transparantie.

Zonwerend glas is dus een soort verbeterd hoogrendementsglas. In de zomer houdt het de warmte buiten en in de winter beperkt het warmteverlies. Dit helpt natuurlijk ook om de EPB-normen te halen.

Soorten zonwerend glas

Een klein nadeel van sterk zonwerend glas is dat u ’s winters niet optimaal van de warmte van de zon kunt genieten. Een compromis is dan 4-seizoensglas. Dat is licht zonwerend glas (G50). Ideaal als u het binnen niet te donker wilt maken en in de winter niet te veel wilt verbruiken door middel van verwarming.

‘Gewoon’ hoogrendementsglas laat ongeveer 70% van het zonlicht door. Neem je hoogrendementsglas G50, dan is het licht zonwerend. Gaat u tot G38, dan laat het glas slechts 38% zon door.

Meer weten over zonwerend glas en andere zonwering?

Meer weten over zonwerend glas en andere zonwering?

Vraag raad aan uw Belisol-adviseur.

Vind een showroom

Welke kleur en stijl passen bij mijn gevel?

We hebben voor jou verschillende stijlen op een rijtje gezet, zodat je makkelijk kan vergelijken.

In de kijker

Dit maakt uw ramen en deuren brandveilig

Grote ramen? Zo houdt u de warmte buiten!

Laat u inspireren door de mooiste realisaties van Belisol