De voordelen van screens en automatische zonwering


Grote glaspartijen, daar houden we van. En terecht. Maar ‘s zomers als het erg warm wordt, kunnen grote ramen wel zorgen dat het in huis te veel opwarmt. Om dit te vermijden, kunt u kiezen voor een Belisol-zonwering of screens, luifels of zonwerend glas.  

Screens zitten aan de buitenzijde van het raam en u kunt ze neerlaten als u de hitte van de zon buiten wilt houden. Mooi meegenomen: met Belisol-zonwering krijgt uw huis een gunstigere EPB-score. 

KONINGSHOOIKT 010a.jpgKONINGSHOOIKT 011.jpgKONINGSHOOIKT 035a.jpg

3 pluspunten van Belisol-zonwering

  • Twee vliegen in één klap: neergelaten screens houden de vliegen en muggen buiten wanneer uw raam open of op de kiep staat. 
  • Strak vastgeritst: screens zijn windvast en gaan niet in vouwen hangen of flapperen. Bij een zipscreen is het doek over de hele hoogte vastgeritst in de geleider. Ze blijven altijd mooi strak, zelfs als er veel wind is. 
  • Nauwelijks onderhoud: screens vragen niet veel onderhoud. Waar u wel op moet letten is dat de screens na een regenbui niet nat opgerold worden. Laat natgeregende screens goed uitwaaien en drogen. 

Group-a-Lommel-20220713-HR-035.jpgGroup-a-Lommel-20220713-HR-033.jpg

Soorten zonwering bij Belisol 

  • In- of opbouw: bij nieuwbouw kunt u screens mooi integreren. De omkasting waar de rol inzit, met de buismotor in de holle as, wordt dan ingebouwd. Bij bestaande ramen wordt het langwerpige kistje in opbouw boven het raam geplaatst of, als er ruimte is, weggewerkt in de dagkant, achter de bakstenen.

  • Kleur: u kunt de geleiders perfect aanpassen aan de kleur van de ramen. Ook voor het doek zelf kunt u kiezen uit een ruim assortiment hoogwaardige stoffen. 

  • Druk op de knop: de Belisol-zonwering bedienen doet u via een schakelaar, een afstandsbediening of zelfs via uw smartphone. Opties zoals een zonne- of temperatuursensor laten de screens automatisch zakken of stijgen als de ingestelde waarden bereikt zijn. 

Image description

Interesse in Belisol-zonwering?

Uw Belisol-adviseur geeft u graag advies in een showroom in uw buurt of bij uw thuis.

Maak een afspraak

Welke kleur en stijl passen bij mijn gevel?

We hebben voor jou verschillende stijlen op een rijtje gezet, zodat je makkelijk kan vergelijken.

In de kijker

Dit maakt uw ramen en deuren brandveilig

Grote ramen? Zo houdt u de warmte buiten!

Laat u inspireren door de mooiste realisaties van Belisol